На Львівщині та Закарпатті прикордонники затримали шістьох іноземців з країни міграційного ризику

НАЗАД
20 серпня 2021 12:05

Упродовж доби прикордонники Чопського та Карпатського загонів затримали шістьох громадян Узбекистану, які мали намір незаконно потрапити до країн Західної Європи.

Одного з них затримали ввечері 19 серпня військовослужбовці відділу «Смільниця» Карпатського загону. Мешканець прикордоння повідомив прикордонникам, що помітив іноземця у маршрутному таксі, яке прямувало з міста Самбір у село Нижанковичі. Згодом наряд затримав іноземця за 15 метрів від кордону. Чоловік мав паспорт громадянина Узбекистану.

П’ятьох інших іноземців виявили сьогодні вночі прикордонники Чопського загону. За результатами взаємодії з сусіднім Карпатським загоном було отримано інформацію, що зі Львівщини у напрямку Закарпаття прямує легковик української реєстрації, у якому знаходиться 5 громадян Узбекистану.

Враховуючи, що іноземці походять з країни міграційного ризику, оперативники Чопського загону спільно з дільничними інспекторами відділу «Великий Березний» організували відстеження руху вказаного транспортного засобу. В подальшому його зупинили на околиці н. п. Кострино, неподалік кордону зі Словаччиною. За кермом автівки перебував 25-річний громадянин  Узбекистану. Окрім нього, у салоні виявили ще чотирьох його краян.

На усіх затриманих складено протоколи за ч.2 ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Справи передано в суд.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси