На Київщині затримано правоохоронця за продаж інформації з обмеженим доступом

НАЗАД
25 грудня 2019 11:15

Оперативні співробітники ДПСУ разом з військовою прокуратурою Київського гарнізону та Теруправлінням ДБР розташованим в м. Києві, затримали поліцейського за продаж інформації з обмеженим доступом.

Заходи в рамках кримінальної справи проводилися за повідомленням, що було направлене співробітниками прикордонного відомства.

Правоохоронці викрили факти несанкціонованого розповсюдження слідчим інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах) та автоматизованих системах, створеної та захищеної відповідно до чинного законодавства. Зокрема, зловмисник збував інформацію стосовно осіб, яка зберігається та оброблюється у автоматизованій підсистемі «Ризик» ІТС АПК «Гарт-1», базі даних «Аркан», «АРМОР» та інших.

Поліцейський неодноразово одержував кошти за свої «послуги».

Також під час досудового розслідування встановлені неодноразові факти пересилання поліцейському коштів з території Російської Федерації ймовірно за розповсюдження інформації з обмеженим доступом.

Наразі проводяться подальші невідкладні слідчі дії та встановлюються інші службові особи, причетні до цього злочину, в т.ч. серед військовослужбовців ДПСУ.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси