На Харківщині прикордонники спільно зі співробітниками прокуратури припинили схему незаконної легалізації іноземців

НАЗАД
24 лютого 2017 12:27

Сьогодні в Харкові оперативні співробітниками Східного регіонального управління Держприкордонслужби спільно з представниками Харківської прокуратури припинили діяльність протиправної групи, яка займалась незаконною легалізацію іноземних громадян на терито

Сьогодні в Харкові оперативні співробітниками Східного регіонального управління Держприкордонслужби спільно з представниками Харківської прокуратури припинили діяльність протиправної групи, яка займалась незаконною легалізацію іноземних громадян на території України.

В рамках кримінального провадження, розпочатого за матеріалами  оперативних підрозділів прикордонного відомства, правоохоронці встановили причетність до злочинної діяльності представників деяких вищих навчальних закладів м. Харків.

Легалізація здійснювалася шляхом видачі посвідок на тимчасове проживання в Україні на період фіктивного навчання у вузі. Таким чином більше 400 громадян Китаю, В’єтнаму та громадян інших країн – постачальників нелегальних мігрантів, незаконно тривалий час перебували на території України та «навчалися» по 10-15 років. Вартість такої «послуги» зловмисники оцінювали у 850 доларі США на рік. 

У ході обшуків виявлені матеріали, які підтверджують злочинну діяльність та вилучено «чорну» бухгалтерію.

На даний час тривають подальші оперативно-слідчі дії за участі прикордонників, представників прокуратури та слідчих Національної поліції.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси