На Дунаї пройшли перші спільні українсько-румунські навчання «Riverine-2018»

НАЗАД
06 вересня 2018 16:37

У маневрах взяли участь 2 кораблі ВМС та катер прикордонної поліції Румунії, навчальний катер та 2 МБАК Військово-Морських Сил ЗСУ, корабель та 2 малих катери Морської охорони Держприкордонслужби України.

Військові моряки та морські прикордонники двох держав протягом трьох діб на ділянці від Ізмаїла до румунського порту Бреїла відпрацьовували спільні дії із забезпечення безпеки цивільного судноплавства, проведення рятувальних та оглядових операцій, маневрування в специфічних умовах річкової навігації.

«Навчання спрямовані на зміцнення регіональної безпеки та покращення взаємодії між флотами України та Румунії. Ці маневри дозволять нам підтримувати стабільність у регіоні, якісно тренувати сили та запроваджувати стандарти взаємодії між військовими моряками», – зазначив заступник начальника управління бойової підготовки Командування ВМС ЗС України Андрій Куриленко.

У маневрах взяли участь 2 кораблі ВМС та катер прикордонної поліції Румунії, навчальний катер та 2 МБАК Військово-Морських Сил ЗСУ, корабель та 2 малих катери Морської охорони Держприкордонслужби України.

«Особливістю цих навчань є складна динамічна річкова навігація: прохід вузькостей, зміни глибин, рибальство та судноплавство, яке навмисно не зупинялися, райони маневрів не перекривалися, аби діяти в умовах, максимально реалістичних. Навіть, маючи погоджений план навчань, ми маємо бути готовими до дій за обстановкою, - зауважив заступник начальника Регіонального управління Морської охорони Держприкордонслужби Олександр Ніколаєнко. - Адже прикордонники навіть під час навчань несуть службу з охорони державного кордону».

Враховуючи, що це був перший досвід такої двосторонньої співпраці з румунськими колегами, план цьогорічних навчань розроблявся з розрахунку ознайомчих, презентаційних дій та заходів.

Так, наприклад, висадку оглядових груп кожна сторона відпрацьовувала по черзі, демонструючи стандарти своєї роботи. Але аналіз та розбір дій проводився спільно, обмінюючись досвідом, аргументуючи свої здобутки та напрацювання в цьому.

 Штабом навчань дії всіх учасників оцінені добре та визнано доцільність продовження практики проведення таких тренувань у наступному році.

І на завершення навчань сьогодні в районі Рені учасники урочисто привітали одне одного за доброю морською традицією: пройшовши кораблями й катерами зустрічними курсами, увімкнувши сирени й вишикувавши особовий склад у військовому вітанні.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси