На Донеччині засуджено двох організаторок незаконного «референдуму»

НАЗАД
27 серпня 2020 16:27

Оперативно-розшукові підрозділи Державної прикордонної служби України продовжують викривати осіб, причетних до посягання на територіальну цілісність і недоторканість нашої держави.

Зокрема оперативники встановили, що дві жительки Краматорська Донецької області в 2014 році були організаторками так званого «референдуму про державну самостійність Донецької Народної Республіки».

Жінки виконували функції «членів виборчої комісії» на одній із «виборчих дільниць» у Краматорську. Під час «референдуму», громадянки здійснювали облік осіб, які брали участь у псевдо-голосуванні, видавали бюлетені, а також слідкували за процесом «волевиявлення».

За зібраною прикордонними оперативниками матеріалами правоохоронні органи провели слідство і передали справу для розгляду в суд.

26 серпня 2020 року суд визнав даних осіб винними у вчинені кримінального правопорушення за ст.110 КК України «Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України». За обвинувальним вироком суду обом «членкиням виборчої комісії» винесено покарання у вигляді по п’ять років позбавлення волі з іспитовим строком один рік.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси