На Дніпропетровщині родині загиблого прикордонника вручили державну нагороду

НАЗАД
23 червня 2022 13:01

На момент повномасштабного збройного вторгнення рф на територію України головний сержант Руслан Гаркуша вже понад п’ять років присвятив служінню Батьківщині в лавах Державної прикордонної служби.

Хлопець проходив службу в одному з прикордонних підрозділів на сході країни, де займався організацією і забезпеченням безперебійного зв’язку. Та ситуація на ділянці відповідальності його відділу склалася так, що абсолютно всі військовослужбовці брали безпосередню участь у бойових діях.

21 березня група прикордонників спільно з військовослужбовцями ЗСУ вели в Мар’їнці вуличні бої з рашистами, які використовували танки та ствольну артилерію. Головний сержант Гаркуша прикривав дії прикордонного підрозділу вогнем, стримуючи просування ворога. В ході бою Руслан опинився в епіцентрі перестрілки і загинув як справжній воїн.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, прикордонника, відповідно до Указу Президента України від 02 квітня 2022 року, нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня, посмертно.

Державну нагороду батькам загиблого Героя вручив начальник Управління соціально-гуманітарного забезпечення Департаменту персоналу Адміністрації Державної прикордонної служби України полковник Олег Примаченко.

«Руслан загинув смертю Героя, він до кінця виконав покладений на нього обов’язок захисника нашої країни. Завдяки таким людям як він ми досі залишаємося Україною. Ми разом з вами будемо завжди пам’ятати про нього», – зазначив під час вручення полковник Примаченко.

Також наказом Голови Державної прикордонної служби України від 12 квітня 2022 року Руслану Гаркуші присвоєно чергове військове звання «штаб-сержант», посмертно.

Вічна Пам’ять і Слава Герою!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси