(ВІДЕО) На Черкащині визначили кращих спецпризначенців трьох силових структур. Змагалися прикордонники, поліцейські та бійці УДО

НАЗАД
09 жовтня 2020 16:33

Перемогли усі – такий головний підсумок міжвідомчого змагання малих тактичних груп з прикладного багатоборства, який завершився сьогодні.

«Кожен з вас під час змагань довів, що справжній спецпризначенець це сила, витримка і впевненість у собі», – звернувся під час церемонії нагородження до учасників турніру Голова Держприкордонслужби України. Сергій Дейнеко наголосив, що такі змагання виховують особистість, розвивають у військовослужбовців прагнення бути кращими та вчать перемагати.

Турнір пам’яті Василя Полякова з 5 жовтня проходив на базі Навчального центру підготовки особового складу Держприкордонслужби, що біля Черкас. Цього року змагання вперше вийшли на міжвідомчий рівень. Їх прикордонники щорічно проводять у пам’ять про свого побратима. Боєць 10-го мобільного прикордонного загону Василь Поляков самовіддано служив Батьківщині та героїчно загинув під «Довжанським» у липні 2014 року. БТР-80 під командуванням старшого сержанта Полякова прибув на підмогу підрозділу ЗСУ. Ворожа куля наздогнала Василя, коли той намагався евакуювати пораненого побратима.

Підсумовуючи результати цьогорічного турніру учасники церемонії схилили голови у жалобі за тими, хто віддав життя за Україну.

«В усі часи захист рідної землі був і залишається почесним обов’язком кожного українця, а сьогодні це ще й обов’язок збереження свободи, гідності та національної ідентичності, адже триває війна за незалежність та територіальну цілісність України», – наголосив Сергій Дейнеко. Очільник прикордонного відомства висловив вдячність батьку Василя Полякова та запевнив, що пам’ять про героїчний подвиг полеглого героя-прикордонника буде постійно жити в наших серцях.

На турнірі імені Василя Полякова протягом п’яти днів бійці 18 команд-учасників від мобільних прикордонних підрозділів, спецпідрозділів «ДОЗОР», «КОРД», «Булат» долали перешкоди, вирішували тактичні, інтелектуальні завдання, демонстрували вміння вправлятися зі зброєю. Змагалися як команди, так і їх капітани. Переможцем у командній першості стала команда Управління державної охорони. Друге та третє місця дісталося представникам підрозділів «ДОЗОРу» з Одеси та Києва, відповідно.

Переможців індивідуальної першості через специфіку їх діяльності в обличчя знають лише свої, адже учасники змагань – люди непублічні. Їх робота має залишатися «за кадром», а коли цього не уникнути, ці бійці зазвичай працюють у масках. Можемо сказати лише, що найвищі нагороди в особистому заліку зібрав столичний підрозділ «ДОЗОРу». Один з бійців цієї команди виборов індивідуальну першість серед усіх учасників змагань, а лідер команди переміг серед капітанів.

Але у підсумку змагань перемогли всі команди й учасники. Представники різних підрозділів зі схожою специфікою відточили майстерність та вивчили досвід колег. Незалежно від нагород зі змагань вони повертаються більш професійними, злагодженими та вмотивованими.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси