На Черкащині співробітники внутрішньої безпеки виявили у прикордонника підроблений COVID-сертифікат

НАЗАД
25 листопада 2021 18:29

Співробітники Головного відділу внутрішньої та власної безпеки «Центр» Державної прикордонної служби України виявили у прикордонника підроблений COVID-сертифікат.

Випадок стався у вересні цього року в Головному центрі підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота.

Сьогодні, за матеріалами та повідомленням Головного відділу внутрішньої та власної безпеки «Центр» Держприкордонслужби, Черкаська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону закінчила досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 4 ст. 358 КК України.

Військовослужбовець, перебуваючи у відрядженні, з метою допуску до навчання, надав до відділу охорони здоров’я навчального центру міжнародне свідоцтво про вакцинацію/профілактику. Документ не відповідав встановленим вимогам, містив недостовірні та неправдиві відомості.

Міру покарання йому обиратиме суд.

Наразі правоохоронцю, відповідно до ч. 4 ст. 358 «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів» КК України, загрожує покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси