На Буковині затримали організаторів незаконного переправлення осіб через державний кордон

НАЗАД
03 травня 2023 15:10

Трьох громадянин України, які організували переправлення військовозобов’язаних чоловіків, затримали в Чернівецькій області.

Заходи з викриття правопорушників проводили оперативні співробітники Чернівецького прикордонного загону за силової підтримки спеціального мобільного підрозділу ДОЗОР у взаємодії з працівниками  ГУНП у Чернівецькій області, під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури.

Співорганізатора, провідника та трьох ухилянтів, мешканців Сумської та Чернівецької областей затримано на ділянці відділення «Нижні Петрівці» Чернівецького загону.

В рамках кримінального провадження за ч.3 ст.332 КК України оперативники Чернівецького загону встановили, що місцевий мешканець, організувавши переправлення трьох чоловіків призовного віку до Румунії, за кожного отримав винагороду від 3000 тисяч до 5000 євро.

Співорганізатора, провідника та трьох військовозобов’язаних затримано спільною міжвідомчою групою під час отримання коштів за незаконну оборудку. Також вилучено два транспортних засоби, якими правопорушники доставлялись до кордону.

Крім того, у м. Чернівці, в порядку ст.208 КПК, було затримано фігуранта кримінального провадження та повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України. В ході проведеного обшуку за місцем проживання фігуранта правоохоронці вилучили документи, мобільні термінали та грошові кошти, отримані злочинним шляхом.

За незаконне переправлення осіб через державний кордон України чоловікам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси