На Буковині контрабандисти системно чинять зухвалий опір прикордонникам

НАЗАД
08 листопада 2018 11:30

Державна прикордонна служба України активно протидіє контрабанді на кордоні. Зокрема посилено ділянки з країнами ЄС, в тому числі й з Румунією, на якій фіксується досить велика кількість спроб незаконного переміщення тютюнових виробів.

При цьому українські прикордонники співпрацюють з колегами суміжних держав, аби упереджувати протиправні дії по обидва боки кордону.

Організаторам злочинних дій звичайно ця ситуація не до вподоби, тому все частіше вони намагаються зухвало чинити спротив законним діям правоохоронців, наражаючи їх на небезпеку.

Зокрема учора, під час несення служби прикордонний наряд на ділянці Чернівецького загону виявив на підступах до кордону групу осіб, близько 20 чоловік. Вони прямували в напрямку Румунії з товаром. Під час затримання правопорушників, останні нанесли тілесні ушкодження прикордонному наряду та вдалися до втечі.

На місце відразу виїхали додаткові резерви для прикриття ділянки та пошуку порушників. Під час огляду місця події, правоохоронці знайшли покинутих 4 ящики із сигаретами та засоби для зручного переміщення пакунків.

По даному факту прикордонники поінформували співробітників Нацполіції. Наразі тривають слідчі дії та встановлюється коло причетних осіб.

Відмітимо, що лише за останній тиждень прикордонники Чернівецького загону упередили спробу переміщення близько 50 тисяч пачок сигарет на загальну суму близько мільйона гривень. Крім того, на кордоні з Румунією учора ввечері прикордонники мобільної застави «Мукачево» неподалік населеного пункту Велика Паладь завадили незаконному переміщенню до сусідньої країни 3 тисяч пачок сигарет, а на ділянці Чернівецького загону викрито порушника ще з трьома ящиками курива.

Держприкордонслужба вкотре наголошує, що, незважаючи на будь-який супротив організаторів злочинних схем, заходи з посилення прикордонного режиму та протидії протиправній діяльності на кордоні триватимуть й надалі.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси