Морські прикордонники здавали кров для поповнення банку обласної станції переливання крові

НАЗАД
10 сiчня 2019 14:46

Керівництво Одеської обласної станції переливання крові в рамках підготовки стратегічного резерву – запасу крові – звернулося до моряків-прикордонників із запрошенням допомогти у виконанні поставленої задачі.

Понад 20 представників Регіонального управління морської охорони та Одеського загону морської охорони сьогодні зранку прийшли здати кров, поповнивши запаси станції переливання крові більш ніж на 10 літрів.

Командир корабля Морської охорони «Поділля» капітан 3 рангу Сергій Руснак, командир катера Морської охорони «Одеса» капітан-лейтенант Станіслав Усенко ще з курсантських часів мають донорський досвід, щедро діляться молодою, гарячою кров’ю. Сьогодні вони, як командири, привели із собою свої екіпажі.

«Коли власним прикладом твій командир особисто, просто у кріслі навпроти, тебе підтримує і надихає, це дуже потужна мотивація», - зізнається електрик-рульовий КрМО «Поділля» матрос Олександр Лісецький. У свої юні 20 років він вперше на донорському пункті, вперше здає кров і для себе визначився саме в цих обставинах, коли поруч товариші, перед очима приклад командира, а в крові, якою ти поділився, запорука чийогось життя.

Морські прикордонники з 2014 року стали постійним донорським колективом Одеської обласної станції переливання крові. Вони вже здавали кров для поповнення запасів станції під час рятування поранених, доставлених у військовий госпіталь з передової, для реабілітації дітей, що постраждали на пожежі, і для багатьох інших людей, хто потребував термінового переливання, лікування тощо. Отже, традиційно, працівниці станції переливання крові зустріли «своїх хлопчиків» дуже тепло й душевно.

«Морські прикордонники – це міцні, здорові, витривалі хлопці та, навіть, дівчата! – каже завідувач відділом комплектації донорських кадрів Одеської обласної станції переливання крові Марина Ткаченко, - для нас це хороші помічники, які по-військовому оперативно та організовано відгукнулися на наше прохання поповнити банк крові. Дивлячись на них ми усвідомлюємо, що нас є кому захистити там, на кордоні, і нас є кому врятувати в складних ситуаціях тут, в повсякденні!»

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси