Морські прикордонники виявили в зоні ООС двох «аматорів» повітряної відеозйомки

НАЗАД
19 травня 2020 13:37

Безпілотний літальний пристрій, що кружляв над узбережжям Азовського моря та розташуванням одного з підрозділів Держприкордонслужби виявила учора надвечір чергова служба Маріупольського загону Морської охорони.

Спеціальна група реагування обстежила прилеглу територію та виявила двох братів-близнюків із дистанційним пультом від квадрокоптера в руках.  «Операторів повітряної зйомки» разом із приладом доправили до розташування підрозділу.

В ході подальшого з’ясування обставин встановлено, що брати є громадянами України, і напередодні спільного дня народження нібито знімали відео для власного YouTube каналу. Про додаткові тимчасові режимні обмеження у контрольованих прикордонних районах, а також заборони в зоні проведення операції Об’єднаних Сил здійснення будь-яких польотів легкомоторних літальних апаратів, квадрокоптерів, повітряних безмоторних засобів пересування, також нібито не знали.

Із громадянами проведено роз’яснювальну роботу. За порушення прикордонного режиму горе-блогерів притягнуто до адміністративної відповідальності.

 Нагадуємо, що відповідно до «Додаткових тимчасових режимних обмежень у контрольованих прикордонних районах», затверджених наказом МВС України від 08.09.2015 № 1075, здійснення будь-яких польотів легкомоторних літальних апаратів, квадрокоптерів, повітряних безмоторних засобів пересування, а також стрибки з усіх видів парашутів заборонені без завчасного, не пізніше ніж за 24 години до початку їх проведення, інформування підрозділу охорони державного кордону, у зоні відповідальності якого проводяться польоти.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси