Міністр МВС Арсен Аваков вручив нагороди чотирьом жінкам-прикордонницям

НАЗАД
13 травня 2019 17:59

Нещодавно Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков за самовідданий захист нашої Батьківщини вручив державні нагороди, відомчі відзнаки, відзнаки Кабінету Міністрів України та Верховної Ради співробітникам органів системи МВС.

Серед нагороджених – представники ДНСУ, НГУ, НП та ДПСУ. Зокрема нагороди були вручені чотирьом жінкам-прикордонницям.

Почесну грамоту Верховної Ради міністр вручив лейтенанту ДПСУ Тереховій Ірині Геннадіївні  - начальнику відділення криптографічного захисту інформації регіонального центру зв’язку та інформаційних систем Східного регіонального управління. 

Виконання покладених на неї завдань по організації зв'язку у підрозділах охорони державного кордону з початком неоголошеної війни на територіях Донецької та Луганської областей, а саме  - забезпечення доставки спеціального зв'язку до прикордонних підрозділів,  допомога підрозділам у боротьбі з кіберзлочинністю  - не прості завдання. Вони потребують зосередженості, сміливості та витримки. Їх лейтенант Ірина Терехова гартувала з дитинства у відмінному навчанні та східних єдиноборствах.

Нагороджена Почесною грамотою Верховної Ради України і лейтенант Малєєва Маргарита Ігорівна - старший інспектор прикордонної служби відділення інспекторів прикордонної служби відділу прикордонної служби «Бахмут» оперативно-бойової прикордонної комендатури «Костянтинівка» Краматорського прикордонного загону Донецько-Луганського регіонального управління.

З  2015 року по теперішній час захищає східні кордони України від агресора, де ризикуючи життям, забезпечує в районі ООС пропуск громадян через лінію розмежування. Прикордонниці не раз довелось брати участь у відбитті збройного нападу противника на КПВВ «Майорське» і «Зайцеве» та забезпечувати евакуацію мирних жителів у бліндажі і рятувати їм життя.

Почесною грамотою Кабінету Міністрів України також нагороджено старшого прапорщика Мишакову Тетяну Павлівну - старшого техніка – начальник групи автоматизованих систем управління відділення зв’язку відділу прикордонної служби «Ялта» Донецького прикордонного загону Донецько-Луганського регіонального управління.  У 2014 році під час бойового зіткнення прикордонного наряду з диверсійно-розвідувальною групою, яка перетнула кордон з території РФ на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Красна Талівка», Тетяна Павлівна врятувала життя поранених колег, надала першу медичну допомогу та забезпечила їх супроводження до медичного пункту в населеному пункті Красна Талівка.

Таку ж нагороду вручив арсен Аваков прапорщику Ковенчук Аліні Костянтинівні - інспектору прикордонного контролю групи інспекторів прикордонного контролю відділення інспекторів прикордонної служби «Бачівськ» відділу прикордонної служби «Глухів» імені Петра Калнишевського Сумського прикордонного загону Східного регіонального управління.

У 2015 році під час загострення обстановки на україно-російському кордоні, вона виявила бажання проходити службу в зоні проведення антитерористичної операції. За період перебування в районі проведення антитерористичної операції виконувала завдання у небезпечних місцях несення служби, а саме: контрольних пунктах в'їзду-виїзду «Мар'їнка» та «Зайцеве». Ці позиції неодноразово були обстріляні ворожими снайперами. З ризиком для життя тоді Аліна пліч-о-пліч з українськими військовими мужньо та самовіддано виконувала завдання, які були визначенні перед прикордонними підрозділами. а нині гідно охороняє кордони на ділянках відповідальності Сумського прикордонного загону.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси