Ліквідовано канал контрабанди в Україну психотропних засобів

НАЗАД
22 березня 2019 09:23

Оперативниками Північного регіонального управління Держприкордонслужби України спільно з співробітниками Служби безпеки України ліквідовано канал контрабанди прекурсорів.

У результаті проведення комплексу спільних скоординованих оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що двоє жителів Львівщини входили до складу міжнародного злочинного угруповання, яке впродовж 2017-2019 років  налагодило транскордонний канал контрабанди з Польщі в Україну прекурсорів для виготовлення психотропних речовин амфетамінового ряду та подальшу їх реалізацію підпільним нарколабораторіям на території Рівненської, Київської, Харківської та Дніпропетровської областей.

Під час  санкціонованих слідчих дій за місцем проживання фігурантів справи виявлено та вилучено 4 одиниці вогнепальної зброї, гранату «Ф-1», бойові набої, грошові кошти в розмірі 20 тисяч євро здобуті злочинним шляхом від незаконного обігу наркотиків, а в одному із складських приміщень більше півтори тисячі нарковмісних пігулок. Обох наркоділків затримано згідно з ст. 208 КПК України.

У межах відкритого кримінального провадження фігурантам справи повідомлено про підозру у скоєнні злочинів за статтями  28, 305, 306, 311 та 263 КК України та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Заходи з викриття зловмисників проводились під процесуальним керівництвом Рівненської обласної прокуратури.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси