Курсанти та викладачі Національної академії Держприкордонслужби проходять навчання у Республіці Польща

НАЗАД
30 березня 2019 09:56

Державною прикордонною службою України та Прикордонною Вартою Республіки Польща започатковано регулярні навчання курсантів-прикордонників.

Державною прикордонною службою України та Прикордонною Вартою Республіки Польща започатковано регулярні навчання курсантів Національної академії Держприкордонслужби ім. Б. Хмельницького за напрямом роботи з іноземцями та адміністративного провадження.

Завдяки проведеним минулого року двостороннім зустрічам керівників управлінь по роботі з іноземцями та адміністративного провадження прикордонних відомств двох держав, з цього року організовано навчання майбутніх офіцерів-правовиків у польському Спеціалізованому навчальному центрі в м. Любань.

Головна Комендатура Прикордонної варти Республіки Польща, погодивши питання з європейськими партнерами, спільно з Адміністрацією Держприкордонслужби України, розробила відповідну програму підготовки курсантів Національної академії Держприкордонслужби України, які навчаються за спеціальностями «право» і «правоохоронна діяльність».

Під час цього навчання курсанти-правовики отримають необхідні знання щодо європейських стандартів роботи з іноземцями, які порушують прикордонне та міграційне законодавство, особливостей ідентифікації та документування осіб різних країн походження, порядку притягнення їх до передбаченої європейським законодавством відповідальності, а також іншим навикам правоохоронного спрямування та дотримання прав і свобод людини та громадянина.

Цього року такі тижневі навчання пройдуть 40 курсантів. Уже з наступного навчального року такі курси проводитимуться впродовж двох тижнів і включатимуть більш широкий спектр правової підготовки.

На сьогодні перша група з 14 молодих прикордонників на чолі з викладачем кафедри конституційного, адміністративного та міжнародного права вже повернулася з навчального центру м. Любань та ділиться своїми враженнями. Вже організована поїздка 1 квітня ц.р. другої аналогічної групи курсантів, а після її повернення виїжджатиме третя група.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси