(ВІДЕО) Корабельно-катерна група прикордонників відпрацювала в районі Операції об’єднаних сил елементи бойової підготовки

НАЗАД
22 червня 2018 11:10

Військовослужбовці Маріупольського загону морської охорони зі складу Об’єднаних сил, поряд з щоденним несенням служби в акваторії Азовського моря, продовжують нарощувати свою професійну майстерність.

Військовослужбовці Маріупольського загону морської охорони зі складу Об’єднаних сил, поряд з щоденним несенням служби в акваторії Азовського моря, продовжують нарощувати свою професійну майстерність. Питання бойової підготовки не залишаються осторонь повсякденної діяльності моряків-прикордонників особливо в умовах загострення ситуації в Азовському морі.

Учора корабельно-катерна група відпрацьовувала за сценарієм навчань дії із локалізації можливих загроз з моря. Цього разу флагманом навчань виступив прикордонний сторожовий корабель «Донбас», який поєднує в собі найкращі якості протичовнових та сторожових кораблів, демонструючи високу швидкість ходу і маневреність.  Автономність його дій, враховуючи відносно не великі габарити, становить понад 10 діб та дозволяє проводити тривалі рейди в морі на значно віддалених від берегової бази ділянках.

Прикордонний сторожовик  у супроводі двох катерів морської охорони, виконав курсові завдання з елементами бойової підготовки в районі Білосарайської затоки. Акваторія стрільб знаходиться осторонь від шляхів торгівельного судноплавства, а район проведення стрільб був закритий катерами прикриття для унеможливлення наближення риболовецьких шхун.

Сучасні умови вимагають від прикордонників бути готовими до різного роду дій на морі, саме тому особливу увагу було приділено практичному вирішенню екіпажем ввідних – «людина за бортом»- її виявлення та рятування, «дії аварійно-рятувальної групи під час пожежі»- у відсіках корабля, «боротьба за живучість корабля» - у разі отримання пробоїн від вогню противника. При цьому охоронці кордону виконали вправи стрільб з артилерійського озброєння та великокаліберних кулеметів, якими оснащені кораблі і катери морської охорони, додатково відпрацювали навики стрільби з особистої зброї та бойового гранатометання.

Похід протяжністю близько 100 морських миль завершено, сценарій навчань відпрацьовано в повному обсязі, вкотре складні погодні умови та високі хвилі не стали на заваді морякам-прикордонникам.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси