(ВІДЕО) Командування та особовий склад Держприкордонслужби вшанували загиблих прикордонників в районі проведення операції Об'єднаних сил

НАЗАД
14 червня 2019 15:45

Літо 2014-го стало найтрагічнішим у новітній історії прикордонного відомства.

Так протягом червня-серпня 2014 року внаслідок нескінченних атак російського агресора, бойових зіткнень під Зеленопіллям, Красна-Талівкою, Довжанським, Маріуполем та ін., загинули 57 та зникли безвісти 5 прикордонників.

Перші втрати прикордонники понесли 14 червня 2014 року, на околиці міста Маріуполь.

13 червня місто Маріуполь вже було звільнено українськими військовими від російських найманців, та вважалось цілком безпечним.

13 червня 2014 року військовослужбовці Навчального центру підготовки особового складу на автомобільній техніці вибули з Бердянського прикордонного загону на ділянку Донецького прикордонного загону для супроводу боєприпасів та заміни складу мотоманевреної групи.

На шляху прямування, близько 10.00 години 14 червня 2014 року у місті Маріуполь на мосту в районі заводу «Азовсталь» колона автомобілів була обстріляна із засідки.

Внаслідок бойового зіткнення загинуло 5 прикордонників, майори Віталій Вінніченко та Микола Зайцев, старший прапорщик Володимир Гречаний, старшина Сергій Єпіфанов, працівник Олександр  Островський,  10 прикордонників отримали поранення.

Загалом в цій неоголошеній війні за останні п’ять років, виконуючи свій обов’язок по захисту суверенітету та територіальної цілісності України
70 прикордонників загинули, ще 5 вважаються такими, місце знаходження яких не встановлено.

Сьогодні, 14 червня, виконувач обов’язки Голови служби Юрій Гресько, начальник Донецько-Луганського регіонального управління Олександр Лебідь разом з керівництвом області, міста, взаємодіючими структурами та персоналом прикордонного відомства вшанували прикордонників біля пам’ятного знаку встановленого на місці їх загибелі у Маріуполі.

«Прикордонники, які наразі виконують бойові завдання - вічно будуть пам'ятати імена загиблих. Вони навіки в наших серцях, в нашій прикордонній родині!»- наголосив генерал-лейтенант Юрій Гресько.

Прикордонники поклали квіти до пам'ятного знаку, згадавши кожного полеглого в той день та за весь час боротьби за Незалежність.

Державна прикордонна служба України шанує і пам’ятає своїх героїв.

Усі військовослужбовці, які загинули під час виконання завдань в районі проведення АТО/ООС нагороджені державними нагородами, а старшому лейтенанту В’ячеславу Семенову, полковнику Євгену Пікусу, генерал-майору Ігорю Момоту присвоєно високі звання «Героя України» (посмертно).

Мужність та героїзм наших побратимів під час виконання бойового завдання є прикладом самовідданого служіння Батьківщині, українському народові, патріотизму і вірності військовому обов’язку.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси