Коли твоя рідна земля у вогні – неважливо, яка пора року

НАЗАД
23 листопада 2022 12:29

Прикордонник Олег народився на Житомирщині. Одружений. Виховує дві чарівні доньки – красу і цвіт української нації.

Свого часу він обрав для себе професію прикордонника, якій і присвятив понад п'ятнадцять років свого життя. Згодом, після завершення контракту, Олег пішов на службу в підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій, де й служив до 24 лютого 2022 року. Виконував обов’язки рятівника в найбільш екологічно небезпечній території України – Чорнобильській зоні відчуження.

Олег згадує: «Цього року у відпустку вирішив піти взимку, тому що літо – гаряча пора. Можливі пожежі в зоні. А коли потрібно локалізувати й приборкувати вогонь, ще одна пара рук ніколи не є зайвою. Але бачите, як вийшло. Моя зміна якраз і припадала на 24 лютого. Прийшов окупант. І мої товариші-пожежники опинились у полоні». Чоловік додає: «Якби не відпустка, я повинен був би бути там, на зміні, разом із колегами».

Аби прийти хлопцям на допомогу, Олег відразу прибув до свого прикордонного підрозділу, де раніше проходив службу, та взяв до рук зброю.

Під натиском Сил оборони України, до складу яких входять прикордонні підрозділи, окупанти не втримались та були викинуті з цієї території. Усіх хлопців зі зміни Олега звільнили.

Сьогодні Олег продовжує нести прикордонну службу в одному з підрозділів, який боронить північ України. Прикордонник переконаний, що ворогу тут не пройти, а якщо все ж таки надумається – то тут і поляже.

 Перемога буде за нами! Слава Україні!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси