КПВВ «Новотроїцьке» оснастили новими прикордонними модулями для здійснення контролю громадян

НАЗАД
07 березня 2017 12:42

Сьогодні в Донецькій області відбулась офіційна церемонія передачі технічної допомоги від Агентства ООН у справах біженців для покращення умов у контрольному пункті в’їзду-виїзду «Новотроїцьке».

Сьогодні в Донецькій області відбулась офіційна церемонія передачі технічної допомоги від Агентства ООН у справах біженців для покращення умов у контрольному пункті в’їзду-виїзду «Новотроїцьке».

У заході взяли участь Міністр з питань тимчасово окупованих територій та ВПО Вадим Черниш, Голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Жебрівський, Голова Представництва Агентства ООН у справах біженців в Україні Пабло Матеу, ескперт з гуманітарних питань Представництва Генерального департаменту з питань гуманітарної допомоги та цивільного захисту (ЕСНО) в Україні Семюель Марі-Фанон, начальник управління прикордонного контролю Адміністрації Держприкордонслужби Юрій Лисюк.

У результаті міжнародної допомоги оновлено інфраструктуру пішохідних напрямків та встановлено чотири модулі для здійснення контролю громадян, які перетинають лінію розмежування. Модулі облаштовані комп’ютерною технікою для здійснення контролю та оснащені 5 робочими місцями для військовослужбовців Державної прикордонної служби України. Це дасть змогу збільшити кількість прикордонних нарядів для пришвидшення оформлення громадян на пішохідному напрямку. Два модулі встановлені на вхід та ще два на вихід до неконтрольованої території.

На початку офіційних заходів Голова комісії УВКБ ООН в Україні Пабло Матеу вручив сертифікати на модулі для несення служби прикордонних нарядів з перевірки документів начальнику Донецького прикордонного загону Івану Чорнопіщуку.

Під час своєї промови він зауважив, що у 2016 році було зафіксовано більше 8,6 мільйонів перетинів лінії розмежування, саме тому поліпшення свободи пересування лишається одним із головних питань для Агенства ООН у справах біженців.

Присутній на заході начальник управління прикордонного контролю Адміністрації Держприкордонслужби Юрій Лисюк висловив слова вдячності Управлінню Верховного Комісара у справах біженців в Україні за допомогу, яка надається прикордонному відомству. 

«Сьогодні ми отримуємо модулі для здійснення контролю, які оснащені надсучасною технікою. Найближчим часом такі ж модулі будуть встановлені і в інших КПВВ. Впевнений, що ця спільна ініціатива значно покращить пропускні спроможності контрольних пунктів з пропуску громадян, надасть можливість людям перетинати лінію зіткнення швидше і безпечніше, а прикордонникам  нести службу в сучасних та комфортних умовах», - сказав Юрій Лисюк.

В свою чергу міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш зазначив, що Уряд України робить усе можливе, аби робота контрольних пунктів в’їзду-виїзду відповідала очікуванням громадян України та міжнародним стандартам.

«У планах – відновлення громадського транспорту через лінію зіткнення, а також підвищення пропускної спроможності, забезпечення захисту та поліпшення умов для людей в чергах. Ми вдячні усім міжнародним гуманітарним організаціям та партнерам за допомогу та сприяння в подоланні складнощів, пов’язаних з перетином лінії зіткнення» - підкреслив він.    

Загалом бюджет програми технічної допомоги складає 3,5 мільйонів гривень і, окрім КПВВ «Новотроїцьке», допоможе більш сучасно обладнати КПВВ «Мар’їнка» та «Майорське». Технічне оснащення для пунктів пропуску, яке фінансується у рамках гуманітарної допомоги ЄС та інших міжнародних донорів, допоможе не тільки збільшити пропускну спроможність пунктів пропуску на сході України, а й скоротити час очікування людей у черзі.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси