Із Білорусі в Україну прибув гуманітарний вантаж

НАЗАД
12 червня 2018 13:56

У заході взяли участь Посол України в Республіці Білорусь Ігор Кизим та Посол Республіки Білорусь в Україні Ігор Сокол, які безпосередньо займалися організацією відправлення гуманітарної допомоги.

Сьогодні в міжнародному пункті пропуску «Нові Яриловичі» прикордонники Чернігівського загону спільно з представниками митниці оформили вантаж з гуманітарною допомогою, направлений Республікою Білорусь для жителів України, які знаходяться в зоні конфліктної території неокупованої частини Донецької та Луганської областей.

У заході взяли участь Посол України в Республіці Білорусь Ігор Кизим та  Посол Республіки Білорусь в Україні Ігор Сокол, які безпосередньо займалися організацією відправлення гуманітарної допомоги.

Доставку 55-тонного вантажу, що складався з продуктів харчування та промислових товарів, а саме – шкільні меблі та холодильники, здійснювало Міністерство з надзвичайних ситуацій Республіки Білорусь, а отримувачем стало представництво Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні.

Варто зазначити, що цей вантаж, на відміну від російських так званих «гумконвоїв», був оформлений за усіма нормами і принципами міжнародного права та раніше узгодженими умовами і модальностями між двома сторонами, а також згідно вимог законодавства України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси