Історія однієї світлини та історія однієї родини

НАЗАД
12 сiчня 2023 11:37

Відома світлина фотографа Associated Press Андрія Андрієнка, на якій зафіксовано зворушливий момент прощання прикордонника Віталія зі своєю коханою Альбіною на залізничному вокзалі Краматорська, продовжує надихати на творчість.

На третій день повномасштабної війни Віталій прощався з Альбіною на пероні біля евакуаційного поїзда, що прямував на захід. Тоді усі в поїзді та на пероні були сповнені хвилювання, що буде далі і чи зустрінуться знову…

Вдала світлина розійшлася у ЗМІ та соцмережах, згодом її сюжет взяли за основу автори муралу, який з’явився на стіні Литовської військової академії у Вільнюсі. Його намалював місцевий художник Лінас Казюленіс. А з легкої руки Міністра оборони Литовської Республіки Арвідаса Анушаускаса, який опублікував зображення муралу на своїй сторінці у Твіттері, це зображення на підтримку України знову набуло величезного поширення. 

Нині мурал з цієї світлини є й у Львові. Його створив паризький вуличний художник Кристіан Гэмі, відомий як С215, який приїжджав в Україну. Також відомо, що він створив багато графіті в Бучі, Гостомелі та Києві.

А ще зараз кожен, хто забажає, може сам намалювали таку картину, навіть не будучи художником. Адже на основі фотографії було створено набір для розпису «Героїчне кохання».

А як склалася доля прикордонника Віталія та його, на той час нареченої, Альбіни після зворушливого прощання на вокзалі Краматорська?

 Віталій продовжує службу у Краматорському загоні і ця служба під час війни проходить у режимі non-stop. А Альбіну евакуаційний поїзд доставив у Львів. Потім вона продовжила подорож на захід та зупинилася в Польщі, у селищі Нова Вєсь, що неподалік від Островця, де українців прихистила польська сім’я – Кароль та Кароліна. Пори те, що вони мають трьох своїх діток, господарі забезпечили українських гостей максимальною турботою і комфортом. Також прихисток евакуйованим жінкам і дітям з України надали батьки Кароля.

Згодом Віталій та Альбіна спілкувалися лише онлайн. У квітні за допомогою інтернету закохані одружилися. Їх шлюб у режимі онлайн завірив начальник Краматорського прикордонного загону, який отримав таке право на час війни. Одружені не могли терпіти довгої розлуки. Після проживання у польській родині Альбіна вирішила повертатися в Україну. Спершу вона оселилася на Івано-Франківщині, а потім, поближче до чоловіка – на Дніпропетровщині, де подружжя врешті змогло обмінятися обручками. Тепер, каже Віталій, те що дружина поряд, змушує його з одного боку більше перейматися за її безпеку, а з іншого мотивує бійця більш самовіддано виконувати свої обов’язки і наближати нашу Перемогу. І Україна і кохання обов’язково переможуть, впевнені Віталій та Альбіна.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси