Інспектори прикордонної служби підвищили кваліфікацію з питань захисту документів та виявлення в них підробок

НАЗАД
24 вересня 2018 13:50

На минулому тижні інструкторами Головного експертно-криміналістичного центру завершено курси підвищення кваліфікації з питань захисту документів та виявлення в них підробок, для інспекторів підрозділів охорони державного кордону.

Курси проводилися на базі Головного центру підготовки особового складу Держприкордонслужби імені генерал-майора Ігоря Момота вже вчетверте в цьому році.

Інструктори, які проводили заняття, у свій час пройшли методичну підготовку з отриманням відповідних сертифікатів на спеціальних тренінгах, що організовувалися європейськими експертами правоохоронних органів Литви, Німеччини та Польщі у рамках заходів проекту Twinning.

Навчання проводилися у два етапи та тривали два тижні. Загалом курси пройшли 24 інспектори Ізмаїльського, Сумського, Харківського прикордонних загонів та Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ», які безпосередньо здійснюють перевірку паспортних та інших документів у пунктах пропуску через державний кордон. Після успішного складання заліків,  вони отримали відповідні свідоцтва про проходження курсів підвищення кваліфікації з питань захисту документів та виявлення в них підробок, за окремою навчальною програмою.

Під час занять слухачі вивчали систему захисту сучасних паспортних документів та технології їх виготовлення способи, специфіку досліджень документів й оснащення їх безконтактним електронним носієм тощо. Заняття проводилися за спеціальними методиками, які використовуються у прикордонних відомствах країн- учасниць ЄС для навчання персоналу за трирівневою системою підготовки.

Таким чином, інспекторський склад отримав спеціальні знання у сфері перевірки документів, а також удосконалив практичні навички роботи на сучасних технічних засобах контролю, які використовуються для виявлення ознак підробок під час поглибленої перевірки у пунктах пропуску через державний кордон.

Проведення таких курсів забезпечує надійне функціонування трирівневої системи перевірки документів, сприяє підвищенню фахового рівня інспекторського складу та створює умови для збільшення ефективності виявлення фальсифікованих документів, під час оформлення осіб у пунктах пропуску через державний кордон.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси