Ім'я Героя України прикордонника Ігоря Дашка увічнено в назві львівської вулиці

НАЗАД
04 жовтня 2022 12:31

29 вересня колишня вулиця Філатова у Львові перейменована на честь Героя України полковника Державної прикордонної служби України Ігоря Дашка.

Львівська міська рада оприлюднила результати онлайн-голосування за нові назви для 25 вулиць, названих на честь російських діячів чи мають назви, що асоціюються з росією чи радянським союзом. Переважна більшість львів’ян підтримали пропозицію щодо перейменування вулиці Володимира Філатова на вулицю імені Героя України Ігоря Дашка.

Уродженець Львівщини прикордонник Ігор Дашко в боях за Маріуполь, під час спроби прориву противником позиції, прикривав відхід побратимів на запасні позиції. Був важко поранений і, щоб не потрапити в полон самому та не дати ворогу захопити радіостанцію, Воїн прийняв важке рішення – підірвати себе гранатою. У радіоефірі пролунали останні слова мужнього прикордонника: «Слава Україні!»

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу Указом Президента України Ігорю Дашку присвоєно звання Герой України (посмертно). Також офіцеру присвоєно військове звання «полковник» (посмертно). Захиснику було 44 роки.

Слава Героям! Пам’ять про нього назавжди залишиться у наших серцях!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси