Ікони на склі. Курсанти-психологи побували на заняттях з арт-терапії

НАЗАД
02 березня 2021 11:34

Курсанти Національної академії Держприкордонслужби України, які навчаються за спеціальністю «Психологія», взяли участь у занятті з арт-терапії, яке було організовано за сприяння Хмельницької обласної організації «Ґендерна рада».

Навчальне заняття провела відома не тільки в Україні, а й за кордоном, українська майстриня, художниця, арт-терапевт Тетяна Цимбарецька. На занятті було використано сучасну методику арт-терапії щодо впливу на психоемоційний стан людини та згуртованість колективу шляхом виконання спільного творчого завдання у визначений час. Викладачка ретельно пояснила майбутнім фахівцям особливості застосування методу творчої асоціації задля регулювання емоційного стану під час творчого процесу арт-терапії.

Крім того, під час опрацювання образів, обраних курсантами для втілення своїх задумів на склі, курсанти прикордонного вишу дізнались про цікаві стародавні традиції українського народного іконопису та опанували нову техніку. В цілому, заняття було направлене не тільки на формування належного рівня професійної компетентності майбутніх офіцерів-прикордонників, але й на формування патріотизму та національної свідомості охоронців кордону.

Зазначимо, що активне використання технології виконання української народної ікони на склі у поєднанні із методикою арт-терапії сприяє нормалізації психічного стану людини та поновленню ресурсу працездатності, відкриттю та розвитку творчих здібностей, формуванню впевненості у собі та психологічної готовності, а також гармонізації психічного стану через самовираження та самопізнання. Відповідно до Меморандуму між Національною академією та Громадською організацією «Ґендерна рада» заплановано цілу низку занять з арт-терапії, що значно підвищить ефективність навчання майбутніх офіцерів-психологів відповідно до викликів сьогодення.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси