Хабар за пропуск дитини до ЄС та не притягнення до відповідальності за виявлену наркотичну речовину

НАЗАД
02 липня 2020 10:49

Учора в пункт пропуску «Нові Яриловичі» на виїзд з України прибув «Мерседес» української реєстрації. Під час огляду автівки спрацював службовий собака прикордонників, навчений виявляти наркотичні речовини.

Пасажир транспортного засобу – 36-річний українець, житель Житомирської області, одразу зізнався прикордонникам, що у нього була невелика кількість марихуани, як він пояснив – для особистого вживання.

В особистих речах чоловіка знаходився згорток з речовиною сіро-зеленого кольору вагою до 3 грамів, на яку і зреагував службовий пес.

Надалі чолов’яга вирішив, що гроші допоможуть йому уникнути відповідальності та запропонував охоронцям кордону хабаря – 100 доларів США та 253 гривні. Від неправомірної вигоди прикордонники Чернігівського загону відмовились та за фактом виявлення наркотичної речовини і пропонування неправомірної вигоди службовій особі, повідомили співробітників Нацполіції.

А в пункті пропуску «Дякове» водій мікроавтобуса «Мерседес», який з пасажирами прямував до Румунії, теж запропонував прикордонникам хабаря.

Серед пасажирів автівки була громадянка України, жителька Тернополя, з дворічною донькою. Жінка не мала нотаріально посвідченої згоди батька на виїзд дитини за кордон. Прикордонники роз’яснили громадянці порядок виїзду з України дітей, проте, 47-річний водій «Мерседеса», вирішив «допомогти» своїй пасажирці та надав правоохоронцям Мукачівського загону 500 гривень хабаря, розраховуючи, що ті пропустять дитину з жінкою до Румунії.

Втім, прикордонники вчергове засвідчили нульову толерантність до корупції, відмовившись від хабаря. Також, по факту виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» направлено повідомлення до Нацполіції.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси