(ВІДЕО) Голова ДПСУ: Відомство кардинально змінюється, а структурні зміни забезпечать ефективне виконання головних завдань

НАЗАД
23 серпня 2019 14:37

Сьогодні, 23 серпня, під час виступу на засіданні колегії МВС Сергій Дейнеко наголосив, що Державна прикордонна служба України кардинально змінюється, а структурні зміни забезпечать ефективне виконання головних завдань.

«Основні зусилля зосереджено на забезпеченні надійної охорони державного кордону та безперебійності роботи пунктів пропуску. З початку року прикордонниками оформлено майже 55 млн осіб і 10 млн одиниць транспорту. Протягом останніх років зберігається тенденція до зростання потоків. Особливо стрімко зростає пасажиропотік на повітряній ділянці, по особам на 25% і літакам на 12%», - сказав керівник ДПСУ.

При цьому він відмітив, що важливим є безпекова складова з одночасним забезпеченням комфортних умов для подорожуючих. Зокрема, запроваджений біометричний контроль на кордоні дав змогу внести в бази біометричні дані понад 900 тис. іноземців з країн ризику. 

Він зазначив і про зростання в 1,6 раза виявлення підроблених паспортів, таких наразі виявлено 865. Крім того, цього року за базами даних Інтерполу реалізовано понад 2 тис. 300 інформацій, з них – 913 щодо осіб, які перебували в міжнародному розшуку та 91 – про викрадені автомобілі.

Також Сергій Дейнеко відмітив ефективну взаємодію з профільними підрозділами Нацполіції та Укрбюро Інтерполу. Зокрема, у співпраці з ними припинено діяльність 12 каналів торгівлі людьми, затримано 16 організаторів.

На запитання Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо необхідності покращення ситуації в КПВВ в районі проведення ООС та на межі з тимчасово окупованим Кримом Голова Держприкордонслужби зазначив, що ситуація на цих напрямках залишається контрольованою.

«Прикордонники забезпечують функціонування 5 контрольних пунктів в`їзду-виїзду на сході країни та 3 – на межі з Кримом. Потоки як пасажирів, так і транспорту постійно зростають. І на сьогодні складають приблизно п'яту частину від всього пасажиро-транспортного потоку загалом по Україні. В той же час, з огляду на безпекову складову контроль в КППВ здійснюється більш ретельно», - сказав Сергій Дейнеко.

Також він акцентував увагу на виконанні завдань авіаційними та морськими підрозділами відомства, ефективність яких значно підвищиться після отримання нових одиниць техніки в рамках проектів, які реалізуються МВС.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси