Глобальна система контролю за незаконним обігом наркотиків, зброї та фальсифікату – відтепер і в Україні

НАЗАД
16 сiчня 2018 18:17

В.о. Голови ДФС Мирослав Продан, Голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал та директор Департаменту політичного аналізу та громадських зв’язків Управління з наркотиків та злочинності (УНЗ) ООН Жан-Люк Лемайо підписали Меморандум про взаєм

В.о. Голови ДФС Мирослав Продан, Голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал та директор Департаменту політичного аналізу та громадських зв’язків Управління з наркотиків та злочинності (УНЗ) ООН Жан-Люк Лемайо підписали Меморандум про взаєморозуміння.

Укладення Меморандуму про взаєморозуміння між ДФС, ДПСУ та Управлінням з наркотиків та злочинності Організації Об’єднаних Націй стане правовою основою для реалізації проекту міжнародної технічної допомоги у рамках впровадження в Україні Програми з контролю за контейнерами (Container Control Programme).

«Ми розуміємо, що сучасні виклики та загрози набули транснаціонального характеру і посилюють вразливість національних та регіональних систем безпеки.

Документ, який ми сьогодні підписуємо, відкриває можливість залучати допомогу міжнародної спільноти для запобіганням цим загрозам», – зауважив підчас зустрічі Голова Держприкордонслужби.

«Ми вже завершили формування відповідних підрозділів в Одеському порту та аеропорту «Бориспіль». Персонал отримав необхідну підготовку. Спільно з колегами з Державної фіскальної служби України працюємо над оптимізацією контрольних процедур. Впевнений, що із підписанням Меморандуму про взаєморозуміння, наша співпраця розвиватиметься надалі та матиме відчутні практичні результати щодо зміцнення прикордонної безпеки в регіоні», – додав Петро Цигикал

Основними донорами Програми виступають країни ЄС, Європейська Комісія, Канада та США. Програма є частиною заходів ООН у сфері боротьби з транснаціональною злочинністю.

Зважаючи на значний транзитний потенціал території України загалом та, зокрема, її морських портів, приєднання України до зазначеної Програми стане дієвим інструментом підвищення безпеки контейнерних перевезень територією нашої держави.

«Сьогодні був підписаний документ, який без перебільшення дозволить розпочати нову сторінку у протидії незаконному переміщенню наркотиків, зброї та інших заборонених предметів через державний кордон України. Участь нашої держави у Глобальній програмі з контролю за контейнерними перевезеннями дозволить долучитися до спільних зусиль багатьох країн світу, які за підтримки ООН борються з транснаціональною злочинністю», – наголосив в.о. Голови ДФС Мирослав Продан.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси