Фунти стерлінгів, злоті, крони, долари, євро та гривні – у такій валюті учора прикордонникам пропонували хабарі

НАЗАД
05 грудня 2020 14:04

Хабарі пропонували прикордонникам Чопського та Львівського загонів.

Так, 100 євро неправомірної вигоди пропонував прикордонникам Чопського загону громадянин Молдови у пункті пропуску «Ужгород» за сприяння у пропуску через кордон без страхового полісу на випадок захворювання від хвороби COVID-19.

Інший іноземець – громадянин Румунії, прямуючи в Україну через пункт пропуску «Чоп (Тиса)», щоб уникнути самоізоляції, намагався надати охоронцям кордону 200 грн хабаря.

А військовослужбовців Львівського загону учора чотири рази спробували підкупити.

За пропуск через кордон без встановлення мобільного додатку «Вдома», щоб не проходити самоізоляцію, в пункті пропуску «Грушів» українець пропонував 400 чеських крон, а в пункті пропуску «Рава-Руська» громадянин Польщі спробував надати 100 польських злотих.

Позачерговий пропуск до України через пункт пропуску «Грушів» румун оцінив у 40 фунтів стерлінгів. А українець, повертаючись додому через пункт пропуску «Шегині», теж не захотів чекати у черзі та намагався «вирішити питання» доларами США та гривнями.

В усіх випадках від неправомірної вигоди прикордонники відмовились та по фактам виявлення ознак злочинів, передбачених ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» направили повідомлення до компетентних правоохоронних органів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси