Електронна черга, інтелектуальна система пропуску, делегування функцій паспортного контролю… вивчаємо білоруський досвід

НАЗАД
18 вересня 2019 17:19

Минулого тижня делегація Адміністрації Держприкордонслужби України відвідала Білорусь.

Метою візиту став аналіз роботи пунктів пропуску і обговорення заходів для забезпечення ритмічності пропуску осіб та транспорту через українсько-білоруський кордон.

Представники Держприкордонслужби ознайомилися з новітніми технічними засобами прикордонного контролю білоруських колег, порядком функціонування інтелектуальної системи пропуску осіб і транспортних засобів через державний кордон, особливостями функціонування «електронної черги» у пунктах пропуску, а також делегуванням повноважень прикордонників митникам.  

Під час перебування у пункті пропуску для залізничного сполучення «Брест» українській делегації продемонстрували найсучасніші технічні засоби прикордонного контролю білоруського виробництва, які позитивно себе зарекомендували під час проведення в Білорусі ІІ Європейських ігор 2019. Ознайомилася делегація з технологічними особливостями оформлення пасажирських поїздів, як під час їх руху від лінії кордону до станції Брест, так і безпосередньо під час стоянки на цій станції.

У автомобільному пункті пропуску «Брест» білоруські колеги продемонстрували як на практиці функціонує «система електронної черги транспортних засобів». Запроваджені інновації упорядкували черговість заїзду у пункт пропуску, звільнили під’їзні шляхи, що позитивно вплинуло не лише на безпеку й комфорт мандрівників, а й екологічну ситуацію.

У пункті пропуску «Козловичі» делегація ознайомилися з практикою делегування прикордонниками повноважень з перевірки паспортних документів представникам митних органів. При цьому базову підготовку з питань перевірки паспортних документів митники Білорусі отримують у центрі підготовки спеціалістів прикордонного контролю Інституту прикордонної служби РБ.

Наприкінці зустрічі сторони підписали протокол, у якому, серед іншого, погодили вживати заходів з недопущення накопичення транспортних засобів перед пунктами пропуску та обмінюватися попередньою інформацією про проходження туристичних груп.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси