Експерти головного експертно-криміналістичного центру Держприкордонслужби підвищували кваліфікацію на базі Національної академії внутрішніх справ

НАЗАД
18 квiтня 2019 14:42

Після закінчення навчання експерти отримали Свідоцтва державного зразка про підвищення кваліфікації.

Аналіз поточної практики судово-експертного забезпечення Держприкордонслужби та інших правоохоронних органів свідчить, що в умовах стрімкого розвитку науки і техніки, специфіка сучасних криміналістичних досліджень потребує застосування новітніх експертних методик, техніко-криміналістичних засобів та залучення наукового й практичного досвіду фахівців з різних галузей знань.

Так, на цьому тижні у Національній академії внутрішніх справ, офіцери Головного експертно-криміналістичного центру Держприкордонслужби успішно завершили навчання на курсах підвищення кваліфікації для судових експертів.

Окрім того, у навчанні взяли участь представники кафедри кримінального права та процесу Національної академії Держприкордонслужби, Головного центру підготовки особового складу Держприкордонслужби ім. генерал-майора Ігоря Момота, Головного центру оперативно-технічних заходів Держприкордонслужби та ОКПП «Київ».

Наразі для вирішення питань, що цікавлять слідство при провадженнях у справах, у якості об’єктів дослідження судовим експертам надаються нові види та типи матеріальних об’єктів, які несуть у собі інформацію про вчинені злочини.

Під час занять експерти мали нагоду вивчити вимоги сучасного законодавства щодо здійснення судово-експертної діяльності, процесуальні засади комплексного криміналістичного дослідження документів, новітні технології захисту від підробки паспортних (офіційних) документів, способи підробки сучасних документів та методи їх виявлення, сучасні науково-технічні засоби, що використовуються  в експертній практиці, особливості сучасних експертних методик, які використовуються під час досліджень документів  тощо.

Зокрема, проведення судової експертизи вимагає від судового експерта чіткого розуміння предмету, об’єкта та можливостей того чи іншого напряму досліджень, уміння правильно скласти висновок, який надалі стане джерелом доказів у суді.

Варто зазначити, що головною метою курсів підвищення кваліфікації у процесі підготовки судових експертів, є сприяння підвищенню якості, а з цим і доказового значення  висновків експертів під час розслідування кримінальних та інших правопорушень у сфері охорони державного кордону України.

Після закінчення навчання експерти отримали Свідоцтва державного зразка про підвищення кваліфікації.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси