Двох затриманих на Чернігівщині торговців людьми буде взято під варту

НАЗАД
27 жовтня 2018 11:42

Як раніше повідомлялося, два дні тому на території Чернігівської області правоохоронцями було викрито транскордонний канал торгівлі людьми та затримано осіб, причетних до злочинної діяльності.

Учора двом затриманим громадянам України Чернігівською прокуратурою оголошено підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 149 ККУ, по задокументованих епізодах. Крім того, до рішення суду їм буде обрано міру запобіжного заходу - тримання під вартою. 

Нагадаємо, злочинну діяльність було припинено під час спільних заходів співробітників оперативних підрозділів Північного регіонального управління Держприкордонслужби та Національної поліції. В результаті відпрацювання в пункті пропуску «Нові Яриловичі»  прикордонники Чернігівського  загону запобігли спробі вивезення трьох громадянок України  з метою їх подальшої примусової сексуальної експлуатації в Німеччині. Крім того, затримано організатора злочинної діяльності – жителя Чернігівщини, а також за місцем проживання в м. Чернігів  - його спільника. Зловмисники, користуючись уразливим станом потерпілих, обіцяли влаштувати дівчат на нібито легальну роботу в Німеччині, а насправді, шляхом обману, заганяли жертв у боргову кабалу з метою подальшої сексуальної експлуатації.

Під час проведення санкціонованих обшуків також було вилучено мобільні пристрої, комп’ютерну техніку та інші речові докази злочинної діяльності.

Тривають слідчі дії.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси