Два товариша намагалися підкупити прикордонників в одному з аеропортів України

НАЗАД
07 вересня 2019 09:56

В Одеському аеропорту два громадянина Туреччини намагалися підкупити співробітника Держприкордонслужби, аби потрапити в нашу країну.

Учора авіарейсом зі Стамбула в пункт пропуску «Одеса-авіа» на прикордонний контроль прибув громадянин Туреччини, якому за результатами бесіди було відмовлено в перетинанні державного кордону. Проте 21-річний чоловік довго не вагаючись запропонував інспектору прикордонної служби 1000 доларів США за сприяння в пропуску до нашої країни себе та свого друга, якого теж не пропустили в Україну. Співробітники внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби зафіксували спробу втягування прикордонника у протиправну діяльність шляхом дачі грошової винагороди у розмірі 650 євро та 160 доларів США.

Охоронці кордону категорично відмовились від неправомірної вигоди та нагадують, що за дачу хабара та його отримання наступає кримінальна відповідальність.

Матеріали справи передані до військової прокуратури та Нацполіції для відкриття кримінального провадження за ст. 369 ККУ.

Зауважимо, що останнім часом відмічається збільшення кількості спроб незаконного перетину кордону з країнами ЄС саме громадянами Туреччини. Не виключено, що дані громадяни, які пропонували неправомірну вигоду прикордонникам, намагалися у такий спосіб легально потрапити в Україну, щоб у подальшому спробувати у незаконний спосіб потрапити до країн ЄС.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси