Долари, рублі, євро, гривні пропонували на кордоні

НАЗАД
06 листопада 2019 10:05

Такими грошовими коштами намагалися підкупити на кордоні охоронців держрубежу двоє іноземців та ще двоє наших співвітчизників, однак їм це не вдалося.

Так, сьогодні вранці в пункті пропуску «Бориспіль» спільною міжвідомчою групою у складі офіцерів УВВБ «Центр» Держприкордонслужби України, слідчих відділення поліції в аеропорту «Бориспіль» Бориспільського ВП ГУНП в Київській області під процесуальним керівництвом Бориспільської місцевої прокуратури Київської області в ході реалізації матеріалів кримінального провадження, внесеного до ЄРДР  за ст. 369 ККУ,   в порядку ст. 208 КПК України затримано громадянина Непалу. Іноземець 1991 року народження надав прикордонникам неправомірну вигоду в розмірі 1400 доларів США за сприяння в безперешкодному перетині державного кордону. Йому було відмовлено в пропуску через кордон. Тривають невідкладні слідчі дії.

Ще одна іноземка, громадянка РФ, намагалася підкупити прикордонників ОКПП «Київ» в пункті контролю «Київ-залізничний вузол». Громадянка сусідньої країни прибула в столицю України учора. За пропуск через кордон по внутрішньому паспорту вона запропоновала грошову винагороду у розмірі 3 тисячі рублів РФ. До Нацполіції направлено повідомлення для внесення до ЄРДР відомостей за ознаками ст.369 ККУ (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Громадянку Росії повернуто зворотним поїздом до Мінська.

А в пункті пропуску «Шегині» учора задокументовано дві спроби надання неправомірної вигоди у розмiрi 50 євро та 500 гривень громадянами України. Зокрема,  за сприяння у безперешкодному перетині державного кордону без проходження поглибленого огляду автомобіля та незаконний перетин кордону по паспорту іноземного громадянина.

По даних фактах на адресу Мостиського відділення поліції ГУ НП у Львівській області надіслано повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст. 369 ККУ.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси