Додаткові прикордонні наряди, службові собаки, перекриті під’їзні шляхи. Буковинські контрабандисти втратили курива на 1,3 мільйона гривень

НАЗАД
13 листопада 2019 11:33

На Буковині тільки прикордонники Чернівецького загону за останні кілька днів позбавили контрабандистів товару на майже 1,3 мільйона гривень та вилучили близько 32 тисяч пачок сигарет різних марок.

Так, вчора, 12 листопада, під час проведення робіт з облаштування державного кордону, прикордонники виявили та затримали одну особу без документів. Чоловік на момент затримання прямував з боку кордону. Скоріш за все житель населеного пункту Красноїльськ збирав інформацію про пересування військовослужбовців.

Цього ж дня на даному напрямку прикордонний наряд виявив групу осіб, однак під час спроби їх затримати молодики вдалися до втечі в бік Румунії. Згодом, в ході обміну інформацією з румунськими колегами стало відомо, що вони теж спостерігали рух групи осіб поблизу кордону. Пошук правопорушників розпочався по обидва боки кордону. З прибуттям групи реагування та кінологів район пошуку було збільшено. Аби впіймати правопорушників, додатковими прикордонними нарядами також були перекриті під'їзні шляхи до кордону.

У результаті проведених заходів групою реагування за 100 метрів від держрубежу були виявлені два пакунки з сигаретами різних марок. Ще шість таких пакунків прикордонники виявили в сховку під листям за 400 метрів від кордону.

Продовжуючи пошук втікачів, прикордонники виявили та затримали жителя населеного пункту Красноїльськ. Чоловіка за 20 метрів від кордону, в районі виявлених сигарет, допоміг виявити службовий собака, який перед цим вивів прикордонників на схованку з сигаретами.

Як у першому, так і в іншому випадку, жителів прикордоння було доправлено до прикордонного підрозділу для з’ясування всіх обставин правопорушення та складання адміністративних документів за порушення прикордонного законодавства.

Тютюнові вироби у кількості майже 10 тисяч пачок згодом буде передано співробітникам ДФС в Чернівецькій області. За попередньою оцінкою вартість товару складає близько 400 тисяч гривень.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси