До захисту кордонів держави завжди готові! ДПСУ та ЗСУ завершили спільні навчання за натівськими стандартами у рамках JMTG-U

НАЗАД
01 травня 2021 09:35

Департамент персоналу Адміністрації Держприкордонслужби України продовжує спільну роботу щодо колективної підготовки підрозділів.

З 15 березня по 30 квітня 2021 р. підрозділи комендатури швидкого реагування Сумського прикордонного загону та 24 ОМБр ОК «ЗАХІД» СВ ЗСУ У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ пройшли курс підготовки в рамках навчань JMTG-U (Joint Multinational Training Group-Ukraine, Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки-Україна).

За ці два місяці прикордонники навчилися відпрацьовувати питання управління діями підрозділів під час участі в оборонних діях з проведенням контрнаступів на напрямках вторгнення противника та виконання завдань в ході стабілізаційних дій в районі відповідальності.

Наразі 18 військовослужбовців отримали сертифікати щодо підготовки за стандартами НАТО (курс MDMP), у тому числі 6 офіцерів-викладачів Національній академії Держприкордонслужби. 12 слухачів факультету підготовки керівних кадрів ознайомилися з особливостями застосування прикордонної комендатури швидкого реагування під час виконання завдань з підрозділами Збройних сил України.

Із завершенням навчань організації та підсумковому рівеню підготовки підрозділу керівництво Міжнародного центру миротворчості та безпеки надало оцінку «ГОТОВИЙ». 

Державна прикордонна служба України продовжує набувати оперативних спроможностей спільно з Збройними силами України. Заходи об'єднаної підготовки дозволяють організувати плідну взаємодію та бути взаємосумісними на одному полі бою.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси