До семи років позбавлення волі загрожує ділкам, які промишляли «сонячним» камінням

НАЗАД
25 травня 2022 14:08

На Волині до суду скерували кримінальне провадження щодо чотирьох учасників організованої злочинної групи, які здійснювали незаконні оборудки з бурштином.

Чоловіків, які займалися протиправною діяльністю, викрили влітку минулого року оперативні співробітники Держприкордонслужби спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань у Волинській області. Тоді ж, під час низки санкціонованих обшуків, правоохоронці вилучили у фігурантів більш ніж 100 кг необробленого каміння бурштину та виробів із нього на суму понад 120 тисяч гривень.

В результаті проведених слідчих дій було встановлено, що волинянин облаштував у приміщенні, співвласником якого він є, цех з переробки бурштину. В період з січня по грудень 2021 року чоловік та троє його спільників займалися злочинною діяльністю, пов’язаною з обробкою та незаконним збутом «сонячного» каміння. Бурштин, законність походження якого не підтверджується відповідними документами, зловмисники реалізовували як на території Волинської області, так і за межами України.

За процесуального керівництва обласної прокуратури усім чотирьом фігурантам повідомлено про підозру у збуті, придбанні, зберіганні, перевезенні та переробці бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами, вчиненими повторно, в складі організованої групи. Чоловікам обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Днями кримінальне провадження з обвинувальним актом скеровано до суду.

Зловмисникам загрожує до семи років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси