До прикордонників Одещини завітав з концертом «Музичний батальйон»

НАЗАД
30 липня 2017 15:46

Четвертий рік поспіль колективи та виконавці громадської спілки «Творче патріотичне об’єднання «Музичний батальйон» виступають з концертами у підрозділах охорони кордону Ізмаїльського загону.

Четвертий рік поспіль колективи та виконавці громадської спілки «Творче патріотичне об’єднання «Музичний батальйон» виступають з концертами у підрозділах охорони кордону Ізмаїльського загону.

Цей рік не став винятком, зокрема, у відділах «Болград», «Рені» та «Вилкове» виступили колективи «taRuta», «Друже Музико» та заслужений діяч мистецтв України, лауреат міжнародних конкурсів оперний співак Микола Сікора.

Концерти відбулись в рамках програми міжнародного рок-фестивалю патріотичної пісні «Дунайська січ», який проходив в Ізмаїлі з 28 по 30 липня цього року.  У цьому році у фестивалі взяли участь 15 гуртів, у тому числі з Білорусі та Литовської Республіки.

Артисти виконали для прикордонників та жителів регіону багато українських народних пісень у сучасній обробці та пісень власного репертуару.

Варто зауважити, що фестиваль відбувся за підтримки Міністерства молоді і спорту України, Одеської ОДА та мерії міста Ізмаїл. Одним із інформаційних партнерів, четвертий рік поспіль - є журнал прикордонного відомства «Кордон».

Активну участь, на волонтерських засадах, бере у заході колишній керівник Департаменту охорони державного кордону  Адміністрації Держприкордонслужби України генерал-майор у відставці Валерій Суботін. 

Крім того, в рамках проведення заходів прикордонники Ізмаїльського загону організували виставку зброї, бронетехніки, сучасних автомобілів та  катеру, за допомогою яких здійснюється охорона державного кордону. Серед іншого на виставці роздали флаєри, а також були виставлені стенди з інформацією про набір на військову службу за контрактом до прикордонного загону.

Також під звуки рок-фестивалю прикордонники Ізмаїльського загону почастували  гостей музичного заходу – і дорослих, і діток - смачною запашною солдатською кашею. 

 «Завжди приємно спостерігати за радістю дорослих та особливо дітей, за тим, як світяться їх очі. Ми дійсно задоволені, що змогли подарувати жителям міста таке свято. Я впевнений, образ прикордонника, того, хто стоїть на сторожі миру та спокою на кордоні, надовго закарбується у пам’яті малечі. І перед вступом у доросле життя, можливо, хтось із них зробить свій вибір, поєднавши свою долю з кордоном», - висловивив свою думку на виставці заступник начальника загону – начальник відділу персоналу полковник Руслан Цимбал.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси