До Румунії та Молдови незаконно намагались потрапити 8 чоловіків

НАЗАД
21 серпня 2022 10:55

На Закарпатті минулої доби прикордонники одного зі спецпідрозділів Держприкордонслужби затримали п’ятеро правопорушників.

Групу чоловіків призивного віку військовослужбовці зупинили неподалік від кордону, на околиці села Нижня Апша. Усі затримані є мешканцями цього населеного пункту. Незаконно перетнути українсько-румунський кордон вони збиралися річкою Тиса.

Затриманих громадян України доставили до прикордонного підрозділу. Під час огляду їх особистих речей прикордонники, окрім паспортів та змінного сухого одягу, виявили кошти у різній валюті, а саме: 5 тисяч чеських крон, 2,5 тисячі доларів, 500 євро, 1 тисячу румунських лей та 8 тисяч гривень.

На правопорушників складено адмінпротоколи за спробу незаконного перетинання кордону. Також щодо виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 336 ККУ «Ухилення від призову за мобілізацією», прикордонники направили повідомлення до Тячівського відділення Нацполіції та Закарпатської обласної прокуратури.

Крім того, на півдні країни прикордонники Ізмаїльського загону затримали трьох порушників-ухилянтів. Вони намагалися незаконно перейти державний кордон та пробирались до Молдови через соняшникові поля.

По даним фактам на трьох громадян призовного віку складено протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».  

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси