(ВІДЕО) До 150-річчя з Дня народження видатної та талановитої Лесі Українки

НАЗАД
25 лютого 2021 09:51

Сьогодні виповнюється 150 років з Дня народження Лесі Українки - видатної української письменниці та громадської діячки, однієї з центральних постатей національної культури.

Її багатогранний талант виявився в найрізноманітніших жанрах – ліриці, епосі, драмі, прозі, публіцистиці. Її творчість сповнена глибоких патріотичних почуттів до України.

Народилася письменниця в невеликому містечку  Звягель (нині Новоград-Волинський), її дитячі роки пройшли на  Волині: у Луцьку та в селі Колодяжному біля Ковеля. Саме Колодяжне, де вона формувалась як особистість, Леся вважала своєю малою батьківщиною.

З нагоди 150-річчя з Дня народження славетної землячки, прикордонники Луцького загону спільно з працівниками навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Волинській області провели онлайн-флешмоб. В знак пошани і любові до геніальної поетеси зачитали один з найвідоміших творів Лесі Українки «Contra spem spero».

Лесина поезія западає в серце та мелодійно звучить не лише у віршованих рядках, а й у піснях. Саме музичну композицію «Давня весна» на вірш Лесі Українки виконали солістки Надія Козій та Анастасія Смаль під супровід військового оркестру Луцького прикордонного загону.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси