Аби потрапити в Україну, росіянка та німець намагалися підкупити прикордонників

НАЗАД
23 квiтня 2019 10:28

Прикордонники Луганського та Мостиського загонів відмовились від хабарів за безперешкодний пропуск іноземців на територію України.

Так, учора у пункт пропуску «Танюшівка», що на українсько-російському кордоні, рейсовим автобусом із Москви прибула громадянка РФ. Під час проведення процедур контролю росіянка запропонувала прикордонникам грошові кошти у сумі 10 тисяч російських рублів за сприяння у безперешкодному пропуску через кордон. Від неправомірної вигоди охоронці кордону відмовились. Співробітники внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби дії іноземки зафіксували та направили повідомлення до Національної поліції про виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

А в пункті пропуску «Краківець» представники внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби теж задокументували спробу надання громадянином Німеччини 50 євро охоронцям кордону. Іноземець прямував до України та під час заходів контролю виявилося, що він перевищив встановлені терміни перебування у нашій країні. Чоловік сподівався, що прикордонники за грошову винагороду «закриють очі» на порушення та пропустять його через кордон. Тепер німцю доведеться відповідати за свій вчинок, адже крім відмови у пропуску на територію України, прикордонники також направили повідомлення до Національної поліції за ознаками вчиненого злочину.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси