Для прикордонників провели тренінг щодо рівних прав чоловіків і жінок

НАЗАД
12 вересня 2018 15:17

Сьогодні в Адміністрації Держприкордонслужби пройшов тренінг з питань ґендерної рівності та реалізації Національного плану дій із виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека».

Захід був організований для військовослужбовців та працівників прикордонного відомства з метою формування розуміння ґендерних аспектів в питаннях застосування принципу рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у сфері безпеки та оборони.

На початку заняття начальник відділу з питань дотримання ґендерної рівності МВС України Ольга Перунова розповіла присутнім про реалізацію ґендерної політики в діяльності МВС,  з урахуванням дотримання принципів рівних прав і можливостей для жінок та чоловіків й не дискримінації.

А Національна консультантка з питань ґендерної рівності та розвитку спроможності персоналу на підтримку сектору безпеки України Катерина Гай ознайомила учасників тренінгу із впровадженням ґендерної політики у світі, і зокрема в Україні, та подолання існуючих стереотипів у цій сфері.

«Досягнення ґендерної рівності в суспільстві – це не відбирання влади в чоловіків і передача її жінкам, - наголосила пані Катерина. - Це процес, який веде до покращення рівня життя і чоловіків, і жінок».

Адже ґендерна рівність це однакові можливості обох статей як брати участь у  всіх  сферах  життєдіяльності, так і рівний розподіл відповідальності в сім'ї.

Крім того, Катерина Гай розповіла про створення у березні поточного року  Української асоціації представниць правоохоронних органів, що є платформою, де жінки-правоохоронці можуть розвивати свої лідерські навички, підтримувати одна одну, а також сприяти впровадженню ґендерно-чутливих політик і практик у відповідних структурах.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси