Для представниць правоохоронних органів пройшов тренінг "Ґендер в системі сектору безпеки, зокрема у системі правоохоронних органів"

НАЗАД
06 серпня 2018 11:45

Представниці Державної прикордонної служби України взяли участь у тренінгу "Ґендер в системі сектору безпеки, зокрема у системі правоохоронних органів", організованому за підтримки ООН Жінки в Україні.

3-4 серпня представниці Державної прикордонної служби України взяли участь у тренінгу "Ґендер в системі сектору безпеки, зокрема у системі правоохоронних органів", організованому за підтримки структури ООН Жінки в Україні для членів Української Асоціації представниць правоохоронних органів України.

Національна експертка офісу ООН Жінки в Україні та Голова правління Інформаційно-консультативного жіночого центру Олена Суслова максимально ефективно та натхненно за короткий проміжок часу допомогла учасникам поглибити старі та опанувати нові знання щодо основних засад принципу рівних прав і можливостей, нормативно-правової бази з ґендерних питань, планування ґендерного інтегрування та проведення ґендерного аналізу. Також представниці УАППО ознайомилися із специфікою комунікування з ґендерної проблематики шляхом моделювання типових ситуацій з метою розуміння основних перепон на шляху інституалізації ґендеру в системі правоохоронних органів та вироблення змістовних аргументів для подолання стереотипного мислення. Водночас учасниці тренінгу розглянули основні поняття та переваги комплексного ґендерно-чутливого підходу, ґендерний аудит організацій та особливості і небезпеки ґендерно-обумовленого насильства.

Участь у заході взяла й начальниця відділу з питань дотримання ґендерної рівності МВС Ольга Перунова, яка підтвердила пріоритетність розвитку ґендерної політики та впровадження ґендерного паритету в апараті МВС та центральних органах виконавчої влади, діяльність яких спрямовується и координується Кабінетом Міністрів України через Міністра внутрішніх справ.

Також 4 серпня відбулося засідання членів Правління Української Асоціації представниць правоохоронних органів, під час якої було затверджено Положення про членство в УАППО та схвалено Стратегічний план розвитку.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси