Дітей 2016 та 2015 років народження намагалися вивезти за кордон по підробленим документам

НАЗАД
16 лютого 2019 10:55

Спробі незаконного вивезення двох дітей за кордон завадили прикордонники Мостиського та Чернівецького загонів у пунктах пропуску «Шегині» та «Порубне».

Сьогодні вночі та вчора вдень вивезти дітей намагалися мами, які для перевірки документів на дітей 2016 та 2015 років народження надали прикордонникам доручення на їх виїзд за кордон з ознаками підробки.

Жінок разом з дітьми та повідомлення про виявлення ознак правопорушень, передбачених ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів» передано до Національної поліції.

Державна прикордонна служба України нагадує, якщо ваша дитина виїжджає за кордон без батьків, або у супроводі лише одного з них, при перетині кордону обов’язково потрібно мати відповідний нотаріально засвідчений дозвіл батьків (іншого з батьків, який не виїжджає з дитиною). Для оформлення такого документу варто звернутися до будь-якого українського нотаріуса, або ж, якщо батьки перебувають за кордоном, до консульських установ України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси