(ВІДЕО) Дев’ятеро нелегальних мігрантів затримали прикордонники на Закарпатті

НАЗАД
16 травня 2018 11:07

Близько 8-ї години ранку оперативникам Західного регіонального управління Держприкордонслужби вдалось запобігти незаконному перетину українсько-словацького кордону нелегалами з В'єтнаму.

Восьмеро в'єтнамців та одного узбека затримали сьогодні прикордонники на Закарпатті.

Близько 8-ї години ранку оперативникам Західного регіонального управління Держприкордонслужби вдалось запобігти незаконному перетину українсько-словацького кордону нелегалами з В'єтнаму.

Отримавши випереджувальну інформацію про можливу спробу переміщення групи азіатів, співробітники оперативних підрозділів Держприкордонслужби влаштували засідку неподалік державного рубежу. В результаті, прикордонники виявили 6 чоловіків та 2 жінки, які рухались в бік кордону неподалік населеного пункту Великий Березний. Затримані, що не мали при собі жодних документів, назвались громадянами В'єтнаму.

Наразі на місці події працює слідчо-оперативна група Національної поліції. З метою подальших пошукових дій від відділу «Великий Березний» Чопського загону також було вислано додаткові наряди зі службовими собаками та перекрито напрямки руху інших можливих правопорушників.

Зараз тривають перевірочні заходи щодо встановлення обставин правопорушення та осіб, причетних до незаконного переправлення незаконних мігрантів. Після встановлення осіб правопорушників буде притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.204-1 КупАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Ще одного незаконного мігранта затримали прикордонники відділення «Верховина Бистра» цього ж загону за півгодини по тому. У ході перевірки лінії держрубежу прикордонний патруль виявив ознаки, які вказували на можливе перебування невідомих поблизу кордону. З метою проведення пошукових дій, прикордонники вислали групу реагування, яка і виявила невідому особу з посвідченням водія на відстані 15 метрів від кордону. Попередньо встановлено, що чоловік, який намагався незаконно потрапити до Польщі, є 47-річним громадянином Узбекистану. Як згодом він пояснив правоохоронцям, не маючи дійсного закордонного документа, вирішив дістатись до країн Євросоюзу у пошуках кращих умов життя.  

Затриманого доставлено у відділення прикордонної служби «Верховина Бистра» для складання відповідних процесуальних документів. Його подальшу долю визначить суд.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси