Держприкордонслужба й надалі буде жорстко протидіяти контрабандистам на державному кордоні

НАЗАД
06 грудня 2018 10:09

Системно протидіяти протиправній діяльності на державному рубежі продовжують співробітники Державна прикордонна служба України.

Окрім правопорушників, які намагаються у незаконний спосіб перетнути державний кордон, прикордонникам доводиться боротися з організованою злочинністю з переправлення нелегальних мігрантів, контрабандних товарів, особливо з  тими, хто займається надприбутковими оборудками з переміщення тютюнових виробів.

Прикордонники разом із взаємодіючими органами дають належну відсіч угрупованням, які налагодивши такий «бізнес», чинять неабиякий спротив та здійснюють при цьому напади, що несуть загрозу життю та здоров’ю військовослужбовців.

Нагадаємо, два дні тому одну з таких груп викрили в Чернівецькій області співробітники Держприкордонслужби у взаємодії з Нацполіцією за підтримки військовослужбовців від прикордонної комендатури «Могилів-Подільський», які прибули в регіон на посилення, в ході реалізації інформації співробітників оперативних підрозділів Держприкордонслужби. 

Правопорушники неабияк підготувалися, адже перемістити до Румунії чергову партію сигарет вони намагалися вночі, використовуючи автомобілі підвищеної прохідності на іноземній реєстрації, якими підвезли до кордону товар. Проте прикордонники їх задум викрили, окрім сигарет в автомобілях, покинуті тютюнові вироби знайшли і біля інженерних загороджень. Оговтавшись група злочинців, очевидно планувала напасти на прикордонників та відбити транспортні засоби разом з товаром, проте попереджувальні постріли правоохоронців зупинили їх. Прикордонники не допустили правопорушення та передали до ДФС затримане майно – 3,5 тисячі пачок сигарет, два автомобілі та двоє коней, яких знайшли на місці затримання.

Наголосимо, що військовослужбовці Держприкордонслужби у тісній співпраці з іншими правоохоронними органами консолідованими діями й надалі будуть виключно жорстко реагувати на такі випади та адекватно діяти в межах чинного законодавством.

Зазначимо, що через активізацію порушників та їх зухвалі дії рішенням керівництва Держприкордонслужби на Закарпаття та Буковину направлено додаткові резерви відомства. До посилення також залучені підрозділи мобільного загону ДОЗОР, декілька прикордонних комендатур та кінологи з службовими собаками. Ці сили ущільнюють державний кордон, щоб максимально протидіяти всім протиправним діям на державному кордоні.  

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси