Держприкордонслужба в межах компетенції бере участь у запровадженні та здійсненні заходів правового режиму воєнного стану

НАЗАД
29 листопада 2018 15:30

Держприкордонслужба посилила охорону об’єктів прикордонної інфраструктури, пунктів дислокації підрозділів і складів зі зброєю.

Міністерство внутрішніх справ України та Державна прикордонна служба України під час дії воєнного стану здійснюють свої безпосередні повноваження, у тому числі беруть в межах компетенції участь у запровадженні та здійсненні заходів правового режиму воєнного стану, відповідно до вимог чинного законодавства.

Ключова річ – це відповідальність правоохоронних підрозділів під час особливого правового режиму воєнного стану, який держава проходить вперше. Про це сьогодні, 29 листопада, під час координаційної наради оперативного штабу органів системи МВС повідомив Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Воєнний стан передбачає величезний обсяг повноважень, тому робота наших підрозділів має бути дуже чіткою. Ми не маємо допустити жодних провокацій, ані на територіях, де введено воєнний стан, ані в інших регіонах країни. Тобто мають боятися злочинці та вороги країни, нормальним людям боятися немає чого. Своєю роботою на місцях ми повинні це показувати», - зазначив Арсен Аваков.

Він додав,  що функціонал правоохоронних органів системи МВС не змінюється.

«Я вимагаю повної концентрації наших дій та неухильного дотримання норм чинного законодавства. Для оперативного реагування створено координаційний штаб МВС під керівництвом заступника міністра Вадима Трояна», - повідомив Арсен Аваков.

Перший заступник Голови Держприкордонслужби Василь Серватюк зазначив, що у зв’язку із введенням правого режиму воєнного стану ніяких перешкод для громадян України у перетині кордону немає. Вони, як і раніше, можуть безперешкодно перетинати кордон держави, а також контрольні пункти в’їзду-виїзду на адмінмежі із тимчасово окупованою територією АР Крим та лінію розмежування в районі проведення ООС.

«Наші громадяни можуть безперешкодно перетинати лінію державного кордону, звісно дотримуючись закону. Також Держприкордонслужба особливу увагу приділяє особам, які входять до груп ризику, та поглиблено оглядає транспорт», - наголосив Василь Серватюк.

Він додав, що адмінмежу з тимчасово окупованим Кримом можна перетнути винятково за українськими документами.

Відмітимо, що всі органи та підрозділи Держприкордонслужби приведені в повну бойову готовність. Основні зусилля зосереджуються на додатковому посиленні кордону та його режиму. Залучаються резерви та посилено прикордонні наряди, максимально використовуються системи висвітлення обстановки, у пунктах пропуску та контрольних пунктах в`їзду-виїзду  здійснюється посилений контроль. В готовності до дій перебувають бойові резерви, Морська охорона та авіація Державної прикордонної служби України.

Також Держприкордонслужба посилила охорону об’єктів прикордонної інфраструктури, пунктів дислокації підрозділів і складів зі зброєю.

Варто відмітити, що відповідні заходи направлені винятково на посилення охорони і оборони України та у разі загострення ситуації дозволять якнайшвидше відреагувати і мобілізувати всі наявні ресурси.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси