Держприкордонслужба продовжує боротися з корупцією

НАЗАД
06 листопада 2016 13:17

Перш за все вони спрямовані на підвищення рівня громадянської та правової свідомості військовослужбовців, профілактику корупційних дій, а також виявлення тих осіб, які зловживають службовим становищем задля отримання неправомірної вигоди.

У Державній прикордонній службі продовжуються заходи, направлені на подолання корупції. Перш за все вони спрямовані на підвищення рівня громадянської та правової свідомості військовослужбовців, профілактику корупційних дій, а також виявлення тих осіб, які зловживають службовим становищем задля отримання неправомірної вигоди. В рамках цих заходів у прикордонному відомстві нещодавно проходила операція «Чисті руки», а нині триває антикорупційна акція «Доброчесність».

В   результаті, тільки з початку року зафіксовано понад 800 випадків припинення спроб надання громадянами неправомірної вигоди, що значно перевищує показники минулого року. Варто зауважити, що суми коштів, від яких відмовляються прикордонники складають тисячі, а іноді й десятки тисяч гривень. Так, минулої доби прикордонники відмовилися у десяти випадках від неправомірної вигоди на загальну суму понад 10 тисяч гривень. Хабарі пропонували 4 громадян України та 6 іноземців за прийняття посадовими особами прикордонного відомства неправомірних рішень. За всіма випадками до поліції направлено повідомлення для внесення до ЄРДР про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст. 369 ККУ (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). З метою проведення слідчих дій в КПВВ та пунктах пропуску,де були зафіксовані дані правопорушення, працювали співробітники НП України.

Крім того, у прикордонному відомстві для подолання корупції підрозділи забезпечення внутрішньої та власної безпеки із взаємодіючими органами постійно здійснюють службові перевірки. Всього з початку року було здійснено 2497 перевірок несення служби  прикордонними нарядами, з них - у 65 випадках у співробітників Держприкордонслужби були виявлені кошти.   Також було  ініційовано 1993 службових розслідування, внесено до ЄРДР  229 випадків правопорушень, із них 182 за ознаками корупції. За результатами перевірок з початку року притягнуто до адмінвідповідальності 373 особи, до адмінвідповідальності за корупцію  - 7 осіб,  до дисциплінарної - 3209, звільнено з лав ДПСУ 93 прикордонника.

Варто зауважити, що повністю позбутися передумов до вчинення правопорушень та корупційних діянь за цей період не вдалося, однак  для прикордонного відомства, поряд із забезпеченням безпеки на кордоні, боротьба, направлена на подолання корупції, залишається пріоритетною,  -тому й надалі буде тривати.   

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси