Держприкордонслужба досягла певного прогресу щодо ґендерної рівності

НАЗАД
04 вересня 2018 15:31

Ознайомчий візит до Канади представниць Державної прикордонної служби України у складі делегації Української Асоціації представниць правоохоронних органів завершився у Міністерстві закордонних справ Канади в місті Оттава.

Члени УАППО представили високопосадовцям Global Affairs Canada основні завдання, місію, пріоритети Асоціації, стратегічний план діяльності до 2020 року та висловили подяку Уряду Канади за допомогу. Крім того, ознайомили присутніх із станом реалізації ґендерної політики в системі правоохоронних органів України, основними здобутками в цьому напрямі, проблемами та шляхами їх вирішення.

Про ситуацію із забезпечення принципу рівних прав і можливостей у Державній прикордонній службі України, а також про результати проведеної оцінки ґендерного впливу на сектор безпеки і оборони в 2017 році розповіла представниця Служби. Вона наголосила, що протягом останніх років Міністерство внутрішніх справ України загалом та Держприкордонслужба України зокрема досягли певного прогресу щодо ґендерної рівності, особливо після прийняття в 2016 році першого Національного плану дій із реалізації в Україні Резолюції РБ ООН №1325 «Жінки, мир, безпека» (NAP 1325) та, як наслідок, опрацювання відомчих планів.

На завершення зустрічі канадська сторона висловила готовність до фасилітації розвитку ґендерного порядку денного в контексті реалізації демократичних цінностей в Україні та всебічної підтримки діяльності УАППО.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси