Держприкордонслужба бере участь в активній фазі багатонаціональних навчань «Козацька булава – 2021»

НАЗАД
21 липня 2021 15:57

19 липня в рамках проведення українсько-британських навчань «Cossack Mace – 2021» («Козацька булава – 2021») розпочалась активна польова фаза.

Під час цієї фази підрозділи діють відповідно до задуму старшого начальника. Прикордонники відпрацьовують порядок взаємодії в складі підрозділу Збройних Сил України та Великобританії під керівництвом багатонаціонального штабу.

Державну прикордонну службу України на міжнародних навчаннях представляють бійці прикордонної комендатури швидкого реагування Білгород-Дністровського прикордонного загону Південного регіонального управління.

Під час активної фази прикордонники удосконалюють свої навички та уміння щодо дій в протидиверсійному резерві, виявленні та нейтралізації умовного противника, відпрацьовують порядок дій в прикордонних нарядах та готовність до виконання раптово виникаючих завдань щодо недопущення дій ДРГ в тилу.

Під час проведення третього етапу навчань «Ведення оборони» прикордонники спільно з підрозділом 54 бригади відпрацювали бойові вправи навчальних стрільб зі штатного озброєння.

Українсько-британські навчання «Козацька булава – 2021» триватимуть до 24 липня на базі Міжвидового центру підготовки військових частин та підрозділів, що на Миколаївщині.

23 липня відбудеться проведення одного з етапів навчань «Козацька булава – 2021», на якому українсько-британські підрозділи відпрацюють наступальні дії та подолають водну перешкоду, окрім цього проведуть рейдові дії.

Нагадаємо, що міжнародні українсько-британські військові навчання «Козацька булава – 2021» розпочались 12 липня під загальним керівництвом командувача Сухопутних військ ЗС України генерал-полковника Олександра Сирського. Участь у навчаннях беруть близько 2000 військовослужбовців та понад 300 одиниць військової техніки з п'яти країн-партнерів.

Головна мета навчань – демонстрація взаємосумісності за стандартами НАТО шляхом зміцнення взаємовідносин між ЗС України та ЗС Великої Британії, об’єднаного планування та спільного виконання операцій.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси