Державна прикордонна служба України долучається до реалізації стратегічного курсу України з євроатлантичного майбутнього

НАЗАД
14 березня 2019 15:55

Державна прикордонна служба України активно долучається до реалізації стратегічного курсу України на європейську інтеграцію, зокрема з імплементації співпраці Україна-НАТО і відповідних програм.

Для цього прикордонне відомство вивчає досвід країн НАТО, аби, в тому числі, в рамках реформування закласти кращі підвалини для подальшого ефективного виконання завдань і руху до євроатлантичного майбутнього.

Як відомо, в Україні діє програма «Партнерство заради миру», в рамках якої визначені політичні цілі участі нашої країни, заходи, які планується здійснити для досягнення цих цілей, а також сили і засоби, що виділяються Україною для участі в неї.

Ця Програма є інструментом взаємодії НАТО з країнами-партнерами, що базується на практичному співробітництві та відданості демократичним принципам і реалізується шляхом участі у відповідних механізмах Альянсу.

Держприкордонслужба щорічно є виконавцем заходів Річної національної програми під егідою комісії Україна-НАТО (РНП). При цьому для кожного напряму співпраці програмою визначаються середньострокові цілі, пріоритетні завдання на поточний рік та основні заходи.

Основним напрямком для прикордонного відомства є розвиток Держприкордонслужби, а серед пріоритетних завдань посилений захист кордону від країн, які становлять загрозу, удосконалена система інженерного та технічного забезпечення охорони державного кордону України, набуття спроможностей авіації Державної прикордонної служби України і розвиток доброчесності та боротьба з корупцією тощо.

Крім того, у форматі Цілей партнерства відбувається практична реалізація процесу планування та оцінки сил (ППОС). Він є механізмом адаптації національної системи оборонного планування до системи оборонного планування НАТО. Зокрема в прикордонному відомстві реалізується розбудова доброчесності та заходи направлені на підрозділи швидкого реагування. Ще у 11 Цілях партнерства Держприкордонслужба є співвиконавцем.

Також Держприкордонслужба залучена до реалізації 6 трастових фондів НАТО, основні напрями роботи яких – експертна підтримка і підготовка персоналу.

Додатково за різними напрямками представники прикордонного відомства беруть участь у навчальних курсах, тренінгах, семінарах в рамках ініціатив, а в вищому навчальному закладі проводились семінари щодо впровадження принципів розбудови доброчесності.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси